Van Dijk heeft boodschap voor Oranje-selectie

Van Dijk heeft boodschap voor Oranje-selectie: 'Zij moeten het verschil maken'

16 juni om 17:21
Laatste update: 16 juni om 17:33

Virgil van Dijk ziet dat de invallers het verschil hebben gemaakt voor Oranje tegen Polen. De captain van het Nederlands elftal zet naast Wout Weghorst ook Georginio Wijnaldum, Donyell Malen en Jeremie Frimpong in het zonnetje.

In de 83ste minuut maakte invaller Weghorst de winnende treffer voor Oranje, dat met 1-2 van Polen won. Van Dijk begon hem echter niet te knijpen. "Nee, ik denk het niet", reageert de verdediger desgevraagd. "We hebben, vooral in de afgelopen twee wedstrijden, gezien dat de jongens die van de bank afkomen het verschil kunnen maken. Dat hebben we nodig. Ik vond dat de vier invallers wel het verschil maakten. Frisse krachten waren wel nodig op het einde."

Oranje slikte echter wel weer een tegentreffer vanuit een standaardsituatie. Dat is de ploeg vaker gebeurd, wat eerder al tot woede bij Van Dijk leidde. "We trainen erop en je voelt wel die verantwoordelijkheid. Ik denk dat hij een te makkelijke vrije loop had, hij had ietsje meer geblokt moeten worden in mijn ogen", zegt Van Dijk over doelpuntenmaker Adam Buksa. "Maar het gaat allemaal zo snel. Het is dus heel makkelijk om er achteraf over te oordelen."

Vervolgens wordt Van Dijk ook gevraagd naar matchwinner Weghorst. "Wout is natuurlijk een speler met veel kwaliteit, dat heeft hij al maanden laten zien. Het is gewoon belangrijk: de jongens die niet starten, moeten het verschil maken als ze erin komen. Hij heeft het vandaag weer laten zien, dat is wat we nodig hebben."