Ten Hag over Weghorst

Ten Hag lovend over oud-pupil: 'Dat zie ik heel zelden bij Nederlandse voetballer'

16 juni om 21:22

Erik ten Hag is lyrisch over zijn oud-pupil Wout Weghorst. De spits schoot het Nederlands elftal naar de overwinning tegen Polen door de 2-1 te maken. Volgens Ten Hag zijn er niet zoveel Nederlandse voetballers met het karakter van Weghorst.

Weghorst mocht in de slotfase invallen bij het Nederlands elftal en bewees direct zijn waarde door de winnende 2-1 tegen de touwen te schieten. Ten Hag heeft lovende woorden over voor de spits, met wie hij samenwerkte bij Manchester United. "Hij heeft een karakter…", steekt de manager van wal bij Studio Fussball van de NOS. "Dat zie je niet veel in Nederland. De hongerigheid. Hij is zó gedreven. Dat zie ik heel zelden bij een Nederlandse voetballer."

"Ik heb hem bij NEO in de B1 zien spelen", vertelt Ten Hag. "Zijn vader kwam vragen: waarom zit hij niet bij FC Twente? Hoe kijk je daarnaar? Hij was echt zo’n laatbloeier. Hij kwam laat in de groei en bewoog op dat moment moeilijk. Hij heeft alle twijfels weggenomen. Via Willem II, FC Emmen, Heracles en AZ is hij omhoog geklommen. Zijn gedrevenheid heeft hem daar gebracht waar hij nu is. Ik vind het geweldig. Ik denk dat hij ontzettend waardevol is voor zijn ploeg."

Ten Hag werkte vorig seizoen samen met Weghorst bij Manchester United. Dat huwelijk werd geen succes. De spits wist in 31 wedstrijden slechts twee keer te scoren en drie assists te geven.