Wijnaldum: 'Weghorst kan weleens vervelend zijn'

Wijnaldum: 'Hij kan ook weleens vervelend zijn, ik had ook momentje met hem'

17 juni om 08:05

De spelers van Oranje zijn vol lof over Wout Weghorst na zijn heldenrol in de eerste EK-wedstrijd tegen Polen. Onder meer Georginio Wijnaldum laat weten dat de 31-jarige spits ook op de training zo fanatiek is.

"Hij is heel erg bezeten en dat is alleen maar goed voor ons, want hij neemt ons mee in zijn bezetenheid", zegt Wijnaldum in De Telegraaf. "Tijdens kleine partijtjes, positiespelletjes en rondootjes: wanneer hij kan winnen geeft hij honderd procent. Het kan ook weleens vervelend zijn. Ik heb ook een momentje met hem gehad dat hij op me doorliep en dat ik boos werd. Maar eigenlijk moet je daar juist blij mee zijn, want Wout is een speler die je scherp houdt."

Daar sluit Memphis Depay zich volledig bij aan, nadat hij in Hamburg in de slotfase werd gewisseld voor Weghorst. "Je ziet dat zijn manier van trainen zich uitbetaalt. Hij straalt uit dat hij erin komt om de winnende te maken. Ik denk dat dat iets goeds is. Als je dat vertrouwen hebt en toont, dan gaat het ergens in het universum jouw kant op", aldus de Oranje-ster.