Vitesse wordt gered in gedeeld eigenaarschap

De Gelderlander meldt groot nieuws: 'Vitesse wordt gered in gedeeld eigenaarschap'

17 juni om 17:50
Laatste update: 17 juni om 18:12

Vitesse wordt gered in gedeeld eigenaarschap, aldus De Gelderlander maandagmiddag. Arnhemse bronnen melden aan het lokale medium dat er een Nederlandse en een Amerikaanse eigenaar aan het roer komen te staan in het GelreDome. 

Enkel en alleen met miljoenen van nieuwe geldschieters blijft Vitesse een faillissement bespaard. Een deal, die nog definitief gesloten moet worden, dient ter goedkeuring eerst nog langs de licentiecommissie van de KNVB te gaan. De Arnhemmers zullen maandag nog een sluitende begroting aanleveren in Zeist. Een bankgarantie is daarbij een voorwaarde. 

Het noodlijdende Vitesse heeft tot vannacht 00.00 uur om alles in orde te maken. De clubleiding wil zich tegenover De Gelderlander niet uitlaten over de zaak, maar duidelijk is dat crisismanagers Edwin Reijntjes en adviseur Paul van der Kraan voor het reddingsplan nauw hebben samengewerkt met de licentiecommissie. 

Mocht het opgestelde plan werken, dan wordt Vitesse voor 'de poorten van de hel' weggesleept, aldus De Gelderlander. De club, die zoals bekend degradeerde uit de Eredivisie, balanceert immers al maanden op de rand van de afgrond. Dat alles heeft te maken met jarenlang wanbeleid, die zorgde voor een gigantische schuldenberg.

Matchday! Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: