Bergwijn nieuwe 'wapen' van Oranje volgens NOS-verslaggever

Nieuw 'wapen' gespot op training Oranje: omstreden aanvaller maakt sterke indruk

17 juni om 19:18

Steven Bergwijn heeft op de laatste training van het Nederlands elftal een sterke indruk achtergelaten. De aanvaller wordt door NOS-verslaggever Jeroen Stekelenburg zelfs omschreven als ‘een mogelijk nieuw wapen’.

Daags na de overwinning op Polen (1-2) stapt de selectie van Oranje weer het trainingsveld op. Stekelenburg is aanwezig om verslag te doen voor de NOS en ziet een aantal opvallende dingen.

"We zagen Bergwijn twee doelpunten maken. Hij is misschien ook wel een speler die later op het EK ingezet kan worden. Donyell Malen, Jeremie Frimpong en Wout Weghorst zitten op de bank en worden ‘wapens’ genoemd, maar Bergwijn is eigenlijk behoorlijk goed in vorm. De hele training was hij actief en goed", aldus Stekelenburg.

Bergwijn heeft een lastig seizoen achter de rug met Ajax. Zijn oproep voor het Nederlands elftal kwam dan ook voor velen als een verrassing. Hoe groot zijn rol op het EK gaat worden, zal moeten blijken. Nederland speelt vrijdag zijn tweede groepswedstrijd tegen Frankrijk. Om 21.00 uur wordt er afgetrapt in Leipzig.

Matchday! Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: