Tedesco na eerste nederlaag met Rode Duivels op EK 2024

België geconfonteerd met bijzondere statistiek: 'Maar ranking is niet belangrijk'

17 juni om 20:59
Laatste update: 17 juni om 21:00

Domenico Tedesco, de bondscoach van België, blikt op de Belgische televisie terug op de pijnlijke nederlaag tegen Slowakije (0-1). De Rode Duivels zijn door de nederlaag allesbehalve goed begonnen aan het EK 2024.

"Ze hebben alles geprobeerd, we hebben veel kansen gehad", begint Tedesco zijn verhaal. "Als je niet scoort, dan is het altijd moeilijk om te winnen. Zoals ik je vertelde, een gelijkspel had mogelijk moeten zijn als je de hele wedstrijd zag."

De bondscoach verwijt de nederlaag zeker mede aan pech. "Als je de hoeveelheid kansen ziet... We startten niet slecht, we hadden hele grote kansen. Het doel was een aantal keer helemaal vrij", aldus een gefrustreerde Tedesco.

"Maar als je niet scoort, moet je lijden. Je krijgt een doelpunt tegen. Dat doelpunt had niet mogen vallen”, gaat de geboren Italiaan, die vervolgens geconfronteerd wordt met een bijzondere statistiek, verder. Het is de eerste keer sinds 2010 dat De Rode Duivels verliezen van een land buiten de top 40 op de FIFA-ranking. Daar heeft de bondscoach echter geen boodschap aan.

"Allereerst, de ranking is niet belangrijk. Deze teams vechten voor elke minuut, elke meter. Dat hebben wij ook gedaan vandaag. We zijn agressief begonnen, maar Slowakije is niet slecht, dan maakt de ranking niet uit. Als we alleen van de ranking uitgaan dan is voetbal makkelijk. Voetbal is soms niet makkelijk", aldus Tedesco.

Matchday! Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: