'Licentiebehoud Vitesse allesbehalve zeker, club moet belangrijke horde nog nemen'

'Licentiebehoud Vitesse allesbehalve zeker, club moet belangrijke horde nog nemen'

17 juni om 22:28

De Telegraaf weet dat Vitesse nog een belangrijke horde moet nemen voor het zeker is van licentiebehoud. De krant stelt dat 'alles valt of staat' met een oplossing voor de miljoenenschuld die Vitesse heeft bij Coley Parry. De Amerikaanse zakenman lijkt nog niet mee te bewegen.

Vitesse heeft maandag tot en met 23.59 uur de tijd om alles in orde te maken voor de licentiecommissie. Enkele uren voor de deadline kwam naar buiten dat de Arnhemmers gered lijken te worden door een Nederlandse en Amerikaanse investeerder. Als dat helemaal rond komt, is Vitesse er echter nog niet. Voor licentiebehoud moet er ook een oplossing komen voor de miljoenenschuld waar de club mee kampt, zo schrijft De Telegraaf.

Parry is de grootste schuldeiser van Vitesse, met een bedrag van 14,3 miljoen euro. Er moeten dus afspraken gemaakt worden met de Amerikaan, maar maandagmiddag zat er naar verluidt nog weinig schot in de gesprekken daarover. De Telegraaf concludeert dat Parry in een 'luxepositie' verkeert, waarmee hij een groot deel van zijn geld terug hoopt te krijgen.

De Telegraaf stelt tevens dat het nog 'zeer de vraag' is of Vitesse voor de deadline alles kan aanleveren wat het moet aanleveren bij de commissie. Mochten de Arnhemmers de zaken niet op tijd in orde krijgen, dan is er nog één redmiddel: als de licentie van Vitesse wordt ingetrokken, kan de club naar de commissie van beroep stappen. Dat zou Vitesse weer een paar extra weken aan tijd opleveren.