Deschamps jaloers op Nederlands elftal

Franse bondscoach Deschamps kijkt met jaloezie naar Nederlands elftal

18 juni om 09:08

Didier Deschamps heeft zich na de zege op Oostenrijk uitgelaten over het EK-speelschama. De bondscoach van Frankrijk benoemde daarbij het feit dat het Nederlands elftal vrijdagavond veel frisser aan de aftrap zal verschijnen dan Les Bleus

Oranje speelde zoals bekend afgelopen zondag zijn eerste groepswedstrijd van dit EK. Frankrijk was maandagavond pas aan de beurt. De Franse internationals zullen zich dus in een veel sneller tempo op moeten laden voor komende vrijdag, als om 21.00 uur in Leipzig wordt afgetrapt voor Nederland - Frankrijk. 

"We kunnen tevreden zijn met dit resultaat, maar moeten alweer denken aan onze tweede wedstrijd tegen een tegenstander die dertig uur meer de tijd heeft gehad om te herstellen", aldus Deschamps, opgetekend door diverse Franse media. 

Over de ietwat moeizame overwinning van Les Bleus was Deschamps tevreden. "Het is goed om te starten met een zege op een gelijkwaardige tegenstander. We hebben ze goed onder druk gezet en de score geopend, daarna hadden we onze voorsprong moeten uitbreiden. Maar over het algemeen gezien ben ik positief gestemd."