Deschamps komt met eerste update over Mbappé

Deschamps komt met Mbappé-update: 'Z'n neus is niet goed, heel vervelend voor ons'

17 juni om 23:34

Didier Deschamps heeft een eerste update gegeven over het uitvallen van Kylian Mbappé tijdens Oostenrijk - Frankrijk (0-1). In het eerste groepsduel van de Fransen moest de sterspeler, tot grote schrik van zijn land, vlak voor tijd het veld ruimen. Direct gingen de gedachten naar het treffen met Oranje van aankomende vrijdag.

"Mbappé's neus? Waarschijnlijk is hij gebroken ja, zijn neus is helemaal niet goed. We zullen het zien. Dat is de keerzijde van de wedstrijd. Ook al is het maar een neus, voor ons is het heel vervelend", reageert Deschamps na afloop van het duel tegen Oostenrijk tegenover TF1.

Vlak voor tijd sloeg de schrik toe bij Frankrijk. Gedurende een poging om de bal te koppen, kwam de neus van Mbappé hard op de schouder van Oostenrijk-verdediger Kevin Danso terecht. De sterspeler zat vervolgens helemaal onder het bloed en oogde aangeslagen. Uiteindelijk moest hij zich, na wat tijdrekken, zelfs laten vervangen.

Vrijdag staan Nederland en Frankrijk tegenover elkaar in Groep D. De Fransen hebben dus maar een paar dagen de tijd om Mbappé weer op te lappen. Om 21.00 uur wordt er afgetrapt in Leipzig.