Brobbey zet volgende stap bij Oranje, dat maatregelen neemt tegen Franse spionnen

Brobbey zet volgende stap bij Oranje, dat maatregelen neemt tegen Franse spionnen

18 juni om 12:50

Oranje heeft de blik nu volledig gericht op het treffen met Frankrijk op het EK in Duitsland. De Nederlandse media zien dat Brian Brobbey de volgende stap in zijn herstel heeft gezet, terwijl pottenkijkers zo veel mogelijk geweerd worden.

Na de 1-2 zege op Polen zondag, staat bij Oranje alles in het teken van het treffen met Frankrijk van vrijdag. De Telegraaf schrijft dat de spelers van het Nederlands elftal dinsdag een techniekcircuit heeft afgelegd. De technische staf probeert namelijk zo veel mogelijk variatie aan te brengen in de oefenvormen.

Brobbey zet volgende stap
Op de training viel het op dat Brobbey de volgende stap in zijn herstel heeft gezet, zo klinkt het. 'Waar de spits van Ajax gisteren nog alleen de warming-up meedeed met de groep en daarna verder ging met een individueel programma, doet Brobbey nu meer oefeningen met de groep', zo schrijft De Telegraaf. De kans is daardoor goed aanwezig dat de Ajacied tegen Frankrijk weer tot de wedstrijdselectie behoort.

Oranje geeft Franse spionnen geen kans
Het Algemeen Dagblad ziet dat het Nederlands elftal in Wolfsburg maatregelen heeft genomen, om pottenkijkers te weren in aanloop naar de clash met de Fransen. 'In het stadion zijn speciale gordijnen aangebracht om Oranje volledig besloten te laten trainen. Alle kieren en doorkijkjes zijn volledig afgesloten voor mogelijke Franse spionnen. Waar het in het verleden nog wel eens mogelijk was om vanuit een flat naar een besloten training te kijken, neemt Oranje nu het zeker voor het onzekere', zo klinkt het.

Mbappé ook bij Oranje onderwerp van gesprek
Toen Tijjani Reijnders en Bart Verbruggen dinsdag aanschoven op de persconferentie, kregen ze veel vragen over Mbappé. De aanvaller brak maandag tegen Oostenrijk zijn neus. Reijnders vertelde dat hij gewoon rekent op de aanwezigheid van de Franse captain tegen Oranje. Niet veel later sijpelde het nieuws dat Mbappé de wedstrijd tegen Oranje daadwerkelijk lijkt te moeten missen echter door.