Van der Gijp spreekt Driessen aan over Schouten-vergelijking

Van der Gijp spreekt Driessen aan op statement over Schouten: 'Kijk jij wel tv?'

18 juni om 16:18

René van der Gijp heeft maandagavond in Vandaag Inside Oranje Valentijn Driessen gewezen op een opvallende uitspraak. De chef voetbal van De Telegraaf vergeleek Jerdy Schouten met Sergio Busquets in zijn goede jaren en daar snapt Van der Gijp helemaal niets van.

Als Driessen in beeld verschijnt samen met Noa Vahle, moet Van der Gijp direct iets van het hart. "Valentijn, jij begint nu Schouten met Busquets te vergelijken, maar kijk jij wel tv?" Driessen reageert daarop dat Busquets niet veel meer voorstelt in de Amerikaanse competitie. "Ja, die is 43 nu." Toch legt Driessen nog uit hoe hij tot de uitspraken over Schouten kwam. “Ik word vermaakt door dit Nederlands elftal, dan ben ik al snel tevreden."

Na de zege van Oranje tegen Polen was Driessen bijzonder lovend over Schouten op het middenveld van het Nederlands elftal. 'Er waren ook enkele dissonanten met Memphis Depay, Xavi Simons en spelbepaler Joey Veerman. De Volendammer was voor zijn doen ongekend slordig in de passing, terwijl zijn PSV-maat Schouten als Busquets in zijn beste jaren speelde', zei de journalist in De Telegraaf.