Driessen onthult Derksen als nieuwe columnist Telegraaf

Driessen onthult op live televisie de nieuwe baan van VI-gezicht Derksen (75)

18 juni om 17:02

Johan Derksen gaat aan de slag als columnist bij De Telegraaf. Dat hebben hij en Valentijn Driessen maandag bekendgemaakt in Vandaag Inside Oranje. Het zal gaan om een wekelijkse column in de krant.

In de uitzending doet Driessen de onthulling over de nieuwe baan voor Derksen. Hij wordt columnist bij De Telegraaf. "Dat klopt ja", zegt Derksen. "Ze waren die zoetsappige stukjes van jou zat, dus er moest iemand met een scherpe pen komen. Ik krijg in dit programma ook niet de ruimte om scherpe dingen te zeggen. Niet elke dag ga ik het doen, één keer in de week. Sinds ik met pensioen ben, heb ik nooit meer een stuk geschreven. Maar ze betalen slecht bij jullie", grapt de 75-jarige analist.

Derksen was zelf lange tijd actief binnen de voetbaljournalistiek. Van 2000 tot 2013 was de analist hoofdredacteur van het blad Voetbal International. Inmiddels is Derksen meer bekend van zijn optredens op televisie. Zo is hij al jarenlang verbonden aan het programma Vandaag Inside, dat in het verleden verschillende namen heeft gehad. Na elf jaar pakt Derksen nu dus de pen weer op.

Familiedag bij Oranje! Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: