Van der Vaart standvastig over Mikautadze

Van Hooijdonk lovend over Ajax-flop: 'Hij was bij al het gevaar betrokken'

18 juni om 21:14

Rafael van der Vaart is nog altijd niet onder de indruk van Georges Mikautadze, ondanks zijn doelpunt voor Georgië tegen Turkije. In Studio Fußball vertelt de 109-voudig Oranje international over de oud-spits van Ajax.

"Volgens mij zei de commentator dat Sven Mislintat het tóch goed gezien had", begint Van der Vaart. Mislintat, voormalig technisch directeur van Ajax, kocht Mikautadze afgelopen zomer voor zo'n zestien miljoen euro. "Het is gewoon een toevalstreffer. Het was geen Ajax-speler."

"Hij heeft er veertien gemaakt bij Metz in een half jaar tijd. Bij Ajax heeft hij nooit in de spits gestaan, hij stond altijd aan de buitenkant", wordt Van der Vaart gecounterd aan tafel. "Hij is toch niet zo slecht als we misschien moesten doen denken", vraagt Pierre van Hooijdonk zich hardop af.

"Hij was elke keer bij het gevaar van Georgië betrokken", vervolgt Van Hooijdonk. "Hij was echt nadrukkelijk aanwezig. Dat is toch knap op dit niveau?" Van der Vaart reageert: "Dat is zeker knap, maar bij Ajax liet hij het niet zien."