Vandaag Inside over Van Basten: 'Vervelende, geestdodende man'

Derksen & co. genadeloos: 'Vervelende, geestdodende man wanneer hij praat'

19 juni om 06:56
Laatste update: 19 juni om 07:27

De tafelheren van Vandaag Inside Oranje hebben zich uitgelaten over de controverse rondom Marco van Basten, die onlangs als gast bij Studio Fussball toegaf zich niet te hebben voorbereid op vragen over het Nederlands elftal. Dat kan echt niet, luidt de conclusie van Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen. 

"René, heb je je goed voorbereid op deze uitzending? Alles doorgelezen?", vraagt presentator Genee gekscherend. "Ik bereid me altijd goed voor", lacht Van der Gijp. De oud-voetballer laat zich direct uit over een column in het AD, waarin Sjoerd Mossou schreef dat het leuk is dat Van Basten zich niet altijd goed voorbereidt. "Dat is niet leuk. Je bent analist om voorbereid hier te komen en de mensen te informeren over wat je gezien hebt en hoe je er tegenaan kijkt."

Derksen haakt al gauw in. "Van Basten is zo'n grote naam, dat eigenlijk alles wat hij doet geniaal en goed blijft. Maar het is een vervelende, geestdodende man wanneer hij zit te praten, want hij heeft nog nooit iets leuks over voetbal gezegd. Het was een grote voetballer, maar als trainer was hij helemaal niets. Als analist ook niet. Hij zit er puur vanwege zijn status, maar dat gaat afbrokkelen. Hij heeft niets te melden!"

Dat Van Basten als gast bij Studio Fussball van de NOS toegaf zich niet goed voorbereid te hebben, gaat er bij de heren van Vandaag Inside Oranje niet in. "Dat kan echt niet!", aldus Van der Gijp. "Je zit er ergens voor, niet voor lul." Volgens Derksen is het geen arrogantie van Van Basten. "Hij voelt zich gewoon niet op zijn gemak. Het is niet zijn ding. Net als trainer zijn, toen voelde hij zich ook niet op zijn gemak."

Familiedag bij Oranje! Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: