Voorloting geeft Go Ahead duidelijkheid: deze teams kan het loten

Voorloting geeft Go Ahead duidelijkheid: zeven mogelijke tegenstanders over

19 juni om 09:35
Laatste update: 19 juni om 09:35

Het aantal mogelijke tegenstanders van Go Ahead Eagles is teruggebracht tot zeven stuks, in de tweede voorronde van de Europa League. De UEFA heeft namelijk een voorloting verricht, voordat de club uit Deventer echt de koker in gaat.

Aanvankelijk bestond de lijst van potentiële tegenstanders van Go Ahead uit meer dan twintig teams, voor de loting die woensdagmiddag om 14.00 uur plaatsvindt. Vanwege de grote omvang van de tweede voorronde van de Conference League heeft de UEFA een voorloting verricht. Daardoor is het aantal mogelijke opponenten van de Eagles teruggebracht tot zeven.

Go Ahead Eagles kan nu op de volgende teams stuiten in de Conference League: SK Brann (Noorwegen), BK Häcken (Zweden), FCB Magpies (Gibraltar)/Derry City FC (Ierland), Valur (IJsland)/KF Vllaznia (Albanië), Cliftonville FC (Noord-Ierland).

De kans is dus groot dat Go Ahead een tripje gaat maken naar Scandinavië of Groot-Britannië en Ierland. Een treffen met Brann of Häcken zou echter niet bepaald gunstig zijn voor de formatie van René Hake: het seizoen in Noorwegen en Zweden is namelijk al enige tijd volledig aan de gang, terwijl Go Ahead nu nog aan de voorbereiding moet beginnen.

Meer weten over de route naar de Conference League voor Go Ahead? Klik dan hier.