'Ajax en Weghorst vergevorderd over persoonlijke voorwaarden'

'Gesprekken tussen Ajax en Weghorst in vergevorderd stadium'

19 juni om 09:36
Laatste update: 19 juni om 09:40

Ajax is steeds optimistischer over de komst van Wout Weghorst. Dat meldt Fabrizio Romano. Volgens de transferjournalist bevinden de onderhandelingen tussen de aanvaller van Oranje en de Amsterdamse club zich in een vergevorderd stadium.

'De gesprekken tussen Wout Weghorst en Ajax over de persoonlijke voorwaarden zijn al vergevorderd, alle partijen hebben vertrouwen in een deal', meldt Romano, die weet dat Ajax in gesprek gaat met Burnley, de huidige club van Weghorst. 'De onderhandelingen volgen, maar Ajax is steeds optimistischer om Weghorst naar de club te halen.'

Eerder meldde The Telegraph al dat Ajax inderdaad een bod op Weghorst uit wil brengen. Burnley, de club waar Weghorst nog een contract voor één seizoen heeft, zou nog twijfelen over de verkoop van de spits. De Engelsen zouden na het vertrek van Vincent Kompany naar Bayern München eerst willen wachten op de plannen van de nieuwe, nog aan te stellen trainer.

Weghorst zelf zou naar verluidt wel oren hebben naar een transfer naar Amsterdam. Eerder werd de spits, die nu met Oranje actief is op het EK en tegen Polen belangrijk was met de winnende treffer, ook in verband gebracht met FC Twente.