Burnley wil Weghorst pas verkopen na goedkeuring coach

'Burnley stelt belangrijke eis aan transfer Weghorst: Ajax wacht met verlaagd bod'

18 juni om 16:41

Ajax wil inderdaad een bod op Wout Weghorst uitbrengen, zo meldt nu ook het Engelse The Telegraph. Burnley is er echter nog niet uit of ze de spits willen verkopen, dat zou afhangen van de nieuwe trainer.

De eerste berichten over de mogelijke interesse van Ajax in Weghorst kwamen begin juni naar buiten. Door mogelijke transfers van Chuba Akpom en Steven Bergwijn, zien de Amsterdammers in de spits een goede concurrent voor Brian Brobbey. Weghorst heeft nog een contract voor één seizoen bij Burnley, de club die volgend jaar uitkomt in het Championship. Ajax hoopt door die twee factoren Weghorst voor een lage transfersom te kunnen halen.

Toch is het nog geen zekerheid dat Burnley Weghorst wil verkopen. Vorig seizoen maakte trainer Vincent Kompany duidelijk dat hij geen plek in zijn selectie had voor de spits, waardoor de clubleiding hem verhuurde. De Belgische trainer vertrok echter naar Bayern München, waardoor er een nieuwe coach moet komen. Burnley wil daarom eerst zien of die coach misschien wel potentie in Weghorst ziet, voordat de clubleiding overgaat tot verkoop.

Weghorst zelf zou de stap naar Ajax in ieder geval wel zien zitten. De spits is nu niet bezig met een transfer, aangezien hij onlangs nog een heldenrol bij Oranje opeiste. Door zijn goal pakte Nederland de zege tegen Polen.

Familiedag bij Oranje! Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: