Slot gelukkig met nieuwe 'grootste fan': 'Zegt veel over zijn persoonlijkheid'

Slot gelukkig met nieuwe 'grootste fan': 'Zegt veel over zijn persoonlijkheid'

19 juni om 18:39

Arne Slot prijst zichzelf gelukkig met Jürgen Klopp als zijn nieuwe 'grootste fan', zo geeft de nieuwe trainer van Liverpool aan via de officiële clubkanalen. Slot sprak uitvoerig met zijn voorganger en heeft reeds ook met enkele spelers gesproken, waaronder Oranje-aanvoerder Virgil van Dijk.

Slot sprak uitvoerig met Klopp om zich optimaal voor te bereiden op zijn nieuwe club. "Ik deed hetzelfde bij mijn vorige clubs toen ik daar begon. Als iemand negen jaar bij een club heeft gewerkt en zo succesvol is geweest, dan wil je daar alles van weten. Je wil ook dingen over de spelers weten, al is het ook belangrijk dat ik daar mijn eigen mening over vorm met de staf hier. Je kunt alle informatie die hij heeft wel gebruiken, omdat hij zo succesvol was. Niet alleen op basis van de resultaten, want je ziet bij zijn afscheid en door de jaren heen ook hoe populair hij was."

"Hij gaf me een aantal goede tips", vervolgt Slot. "Maar wat er voor mij uitsprong was het feit dat hij zo blij voor me was. En ook dat hij zei, volgens mij vertelde hij het ook in de media, dat hij nu mijn grootste fan is omdat hij Liverpool zo goed mogelijk zal aanmoedigen. Dat zie je niet vaak, dus dat zegt veel over zijn persoonlijkheid en hoe hij deze situatie heeft afgehandeld."

Niet alleen met Klopp sprak Slot al over Liverpool, maar ook met enkele spelers van de club. "Ik denk dat het normaal is om te beginnen met de aanvoerder, en dat is Virgil van Dijk, wat voor mij makkelijk was omdat we Nederlands konden spreken." Verder bewaart Slot ook vooral wat afstand en laat hij zijn spelers zich focussen op het EK dan wel de Copa America. "Ik denk dat de beste manier is om een zekere afstand te bewaren, maar ook geïnteresseerd in hen te zijn. En hopen dat de meesten van hen, vooral de Nederlanders, nog zo lang mogelijk weg zijn zodat ze de finale halen. Daarna zal ik ze ontmoeten en ik denk dat dat een betere manier is om elkaar te leren kennen dan via de telefoon of Zoom meetings."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV: