Slot ziet overeenkomsten met Klopp: 'Reden waarom ze bij mij uitkwamen'

Slot ziet 'veel gelijkenissen': 'Net zoals bij Feyenoord de enige manier'

19 juni om 17:34

Arne Slot volgt bij Liverpool de succesvolle Jürgen Klopp op als hoofdtrainer en denkt dat zijn manier van spelen gelijkenissen kent met die van de Duitser. Ook ziet Slot overeenkomsten tussen zijn nieuwe club en de club die hij na drie jaar achter zich laat, Feyenoord, zo geeft hij aan via de clubkanalen van Liverpool.

Op de vraag of er overeenkomsten zijn tussen zijn speelstijl en die van zijn voorganger, Klopp, antwoordt Slot bevestigend. "Dat is denk ik een van de redenen waarom ze bij mij uitkwamen. Misschien ben ik niet exact hetzelfde type, maar als iemand op een bepaalde manier succesvol is geweest, met een bepaalde speelstijl, dan wil je daar op voortborduren."

"Het is mijn stijl, maar ook die van andere moderne trainers", vervolgt de oefenmeester. "We zijn allemaal wel een beetje geïnspireerd door de rivaliteit tussen Manchester City en Liverpool, door Pep Guardiola en Klopp. Bij een grote club, zoals ook bij Feyenoord, is het in mijn ogen ook de enige manier om te spelen. Je hebt veel balbezit en legt veel energie in de wedstrijd. Ik zie veel gelijkenissen tussen Feyenoord en Liverpool. Beide clubs hebben fans die graag een team zien dat vecht voor de overwinning."

Hoewel er een grote uitdaging wacht, is Slot zeer enthousiast. "Er verandert veel, maar bepaalde dingen blijven hetzelfde. Werken met voetballers, dat blijft hetzelfde en is het belangrijkst. Soms denken wij trainers dat we veel invloed hebben en dat kunnen we soms ook wel hebben, maar uiteindelijk komt het altijd aan op de spelers. Maar natuurlijk breng ik ook mijn eigen ideeën mee, dat wordt denk ik ook wel van mij verwacht."