'Maatsen verkast binnen Engeland en gaat Champions League in'

'Clubs bereiken akkoord over Maatsen: overstap binnen Premier League lonkt'

19 juni om 19:33
Laatste update: 19 juni om 20:01

Aston Villa heeft een akkoord bereikt met Chelsea over een transfer van Ian Maatsen. De club uit Birmingham zal een bedrag betalen van ruim 41 miljoen euro, zo meldt The Athletic.

Borussia Dortmund, dat Maatsen het laatste halfjaar huurde van Chelsea, had een clausule van rond de veertig miljoen euro. Die clausule is inmiddels verlopen, en Aston Villa zal iets meer betalen dan dat bedrag. Maatsen zou reeds een akkoord hebben bereikt met de Engelsen en zal naar verluidt een contract tekenen voor zes seizoenen. Aston Villa heeft er vertrouwen in dat de laatste details tegen het einde van deze week afgerond zijn. De clubs zijn nog in gesprek over het mogelijk betrekken van een speler in de deal.

Unai Emery, de manager van Aston Villa, zou een groot bewonderaar zijn van de vleugelverdediger. Maatsen werd het afgelopen halfjaar verhuurd aan Borussia Dortmund, waarmee hij tot de finale van de Champions League reikte. Dortmund wilde ook een poging wagen om de Nederlander definitief in te lijven, maar de transferclausule van ruim veertig miljoen euro bleek de Duitse topclub te gortig. Aston Villa kreeg zodoende de ruimte om ertussen te komen.

Maatsen werd in eerste instantie niet opgenomen in de EK-selectie van het Nederlands elftal, waar bondscoach Ronald Koeman de voorkeur gaf aan de multifunctionele Daley Blind en Micky van de Ven. Na meerdere blessures mocht Maatsen zich echter alsnog bij de selectie van Oranje voegen.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV: