Spalletti geïrriteerd na vragen van Spaanse pers: 'Overschat jezelf niet'

Irritatie bij Italië om houding Spanjaarden: 'Overschat jezelf niet'

19 juni om 21:11

Italië krijgt donderdag te maken met Spanje. De Europese titelverdediger treft daarmee een van de landen die tijdens de eerste speelronde imponeerde. Toch waarschuwt bondscoach Luciano Spalletti zijn tegenstander.

"Overschat jezelf niet", sprak Spalletti uit op de persconferentie in aanloop naar het treffen tussen Italië en Spanje. De woorden waren gericht op de vragen van de Spaanse pers aan Spalletti, die niet zo zeer over Italië gingen, maar over het sterke optreden van Spanje tegen Kroatië. "Er zijn veel meer teams die leuk, mooi en aanvallend voetbal spelen, hoor", aldus de oefenmeester.

"Spanje is een van die landen, maar echt niet de enige", vervolgde Spalletti. "Maar ik houd van het voetbal dat ze spelen. We hebben het ook goed geanalyseerd Ze zetten je overal onder druk. Heel hoog op het veld, zelfs tot onze keeper. Wij hebben nog een hoop stappen te zetten voor we dat kunnen." Tevens sprak de voormalig trainer van onder meer AS Roma, Internazionale en Napoli uit het treffen met Spanje niet als een derby te zien, maar wel als een finale. "Net als alle andere wedstrijden op een EK. Alle wedstrijden op dit toernooi zijn uniek, je blijft ze herinneren, maar niet omdat het Spanje is."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV: