FC Utrecht doet zaken met Ajax en hengelt keeperstalent binnen

FC Utrecht bereikt akkoord met Ajax en heeft nieuwe aankoop binnen

19 juni om 21:33

FC Utrecht heeft het keepersgilde versterkt met Tom de Graaff. De negentienjarige doelman maakt de overstap van Ajax en gaat een verbintenis aan voor drie seizoenen, met een optie voor nog een jaar. De jongeling zal deel uit gaan maken van de eerste selectie van de Domstedelingen, zo meldt de club via de eigen kanalen.

De Graaff stond bij Jong Ajax veertigmaal onder de lat in de Keuken Kampioen Divisie en kwam ook in actie in de UEFA Youth League. Tevens was hij meermaals onderdeel van de eerste selectie van Ajax, bij duels in de Eredivisie, de KNVB Beker en de Europa League.

De jongeling is opgetogen met zijn overstap naar Utrecht. "Super blij en een opluchting dat het nu eindelijk rond is", luidt het antwoord van De Graaff op zijn gevoelens rond zijn transfer. "Ik denk dat het een prachtige club is." Ook gaat de doelman in op zijn kwaliteiten als keeper. "Ik denk dat ik een keeper ben die sterk is op de lijn en moet het van mijn reflexen hebben. Ik hoop dat ik zo snel mogelijk kan laten zien dat ik klaar ben om hier in dit prachtige stadion te kunnen spelen."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV: