Nagelsmann ziet contract verlengd worden na succesvolle groepsfase

'Goed nieuws voor Nagelsmann: twee zeges activeren contractverlenging'

19 juni om 22:04
Laatste update: 20 juni om 06:00

Julian Nagelsmann lijkt te kunnen rekenen op een contractverlenging. De bondscoach van Duitsland, dat zich met de 2-0 zege op Hongarije plaatste voor de achtste finale in eigen land, zou namelijk in zijn contract hebben staan dat het overleven van de groepsfase van het EK zorgt voor een verlenging met twee jaar. Dat meldt de Duitse tak van Sky Sports.

In april meldde BILD reeds dat het contract van Nagelsmann was verlengd tot medio 2026. Na het overleven van de groepsfase van het EK in eigen land is het inmiddels zeker dat de 36-jarige oefenmeester langer aanblijft bij Die Mannschaft.

Onlangs werd Nagelsmann nog in verband gebracht met een terugkeer naar Bayern München, waar hij in 2023 nog ontslagen werd. Het kwam er uiteindelijk echter niet van, daar Vincent Kompany in München werd aangesteld als opvolger van Thomas Tuchel.

Na zijn vertrek bij Bayern München ging Nagelsmann aan de slag als bondscoach van Duitsland met als doel om in eigen land Europees kampioen te worden. De eerste twee wedstrijden verliepen veelbelovend, met zeges op Schotland en Hongarije. In 1996 kroonde de Duitsers zich voor het laatst tot Europees kampioen.