Stengs niet bezig met vertrek: 'Ben niet voor niets teruggekomen'

Stengs niet bezig met transfer: 'Ben blij dat ik in Nederland ben'

19 juni om 23:25
Laatste update: 20 juni om 06:04

Calvin Stengs wordt begeerd door SS Lazio, maar is niet bezig met een vertrek bij Feyenoord, zo geeft hij aan in de podcast van Feyenoord ONE. Ook zonder Arne Slot ziet de middenvelder voldoende perspectief bij de Rotterdammers.

"Ik kan heel cliché zeggen dat ik nog een contract voor drie jaar heb, dat is ook zo. Maar ik ben niet voor niets teruggekomen," zo geeft Stengs aan. "Ik heb het heel erg naar mijn zin hier. Ik ben blij dat ik in Nederland ben en dichtbij mijn familie. Ik zit hier heel goed op mijn plek. Ik ben ook vader en vind het fijn als mijn moeder en vader de kleine kunnen zien. Als je verder weg bent, dan wordt dat iets moeilijker. Als er iets moois voorbij komt, zeg nooit nooit. Op dit moment heb ik er niet over nagedacht."

Arne Slot speelde een belangrijke rol in de keuze van Stengs voor Feyenoord, maar het vertrek van de trainer betekent zeker niet direct dat Stengs een nieuwe stap wil maken. "Ik had er wel rekening mee gehouden. Het zit in je achterhoofd dat het kan gebeuren. Als Liverpool voorbij komt, dan kan je geen nee zeggen."

Ook heeft de creatieveling vertrouwen in de toekomst van Feyenoord. "We zijn nu als team al ver hoe wij bepaalde tactische keuzes maken. Als je een heel seizoen samenspeelt en een bepaalde tactiek volgt. De trainer doet het niet in het veld, wij doen het. Maar hij geeft wel vooraf aan wat we moeten doen. Dat zal anders worden, maar uiteindelijk zullen de patronen en hoe we elkaar aanvoelen hetzelfde blijven."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV: