Zirkzee en Memphis op verlanglijst AC Milan

'Italiaanse topclub zet Memphis op lijstje, spits is alternatief voor Zirkzee'

20 juni om 06:30
Laatste update: 20 juni om 10:41

De verrichtingen van Memphis Depay op het EK worden gevolgd door AC Milan. Dat meldt transferjournalist Gianluca Di Marzio. Milan zou in hem een alternatief voor Joshua Zirkzee zien.

Memphis is vanaf 1 juli officieel transfervrij na zijn vertrek bij Atlético Madrid. AC Milan zou hem daarom als een mooi alternatief zien voor de aanval. Andere namen die worden genoemd zijn die van Artem Dovbyk (Girona) en Ermedin Demirovic (FC Augsburg). Voor laatstgenoemde moet echter een bedrag van rond de 25 miljoen euro worden neergeteld. Dovbyk zal als topscorer van LaLiga ook een dure optie zijn.

Voor AC Milan is Zirkzee echter nog altijd de nummer één optie voor de spitspositie. De clubleiding van de Milanezen is al lang bezig met de onderhandelingen voor de spits, die op dit moment vastlopen op financiële zaken. Zo zou de zaakwaarnemer een forse premie van miljoenen euro’s vragen. Zirkzee zou na zijn succesvolle seizoen bij Bologna een stap naar Milaan zelf in ieder geval wel zien zitten

Er bestaat zelfs een kans dat Memphis en Zirkzee allebei naar Milan vertrekken. Als het de clubleiding van de Milanezen lukt om Zirkzee binnen te halen, dan zal daarna worden gekeken of er nog genoeg salarisbudget over is voor Memphis. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV: