Van der Vaart ergert zich aan Mbappé-discussie

Van der Vaart ergert zich: 'Typisch Nederlands, het is nu toch wel klaar?'

20 juni om 06:54

Rafael van der Vaart heeft schoon genoeg van de heisa rond de neus van Kylian Mbappé. Als het aan hem ligt, maken de Oranje-internationals zich er in elk geval niet druk om.

Vrijdagavond om 21.00 uur begint het Nederlands elftal aan de tweede groepswedstrijd op het EK, in Leipzig tegen Frankrijk. In de aanloop naar de kraker gaat het vooral over Mbappé. De Franse superster brak maandag zijn neus tegen Oostenrijk en achter zijn inzetbaarheid staat een groot vraagteken. De laatste dagen is er al veel gezegd en geschreven, maar Van der Vaart vindt het absoluut geen thema. Hij snapt dan ook niet dat de neus van Mbappé ter sprake kwam bij de laatste persconferenties van Oranje, met onder meer Tijjani Reijnders en Stefan de Vrij.

"Het is typisch Nederlands", verzucht Van der Vaart bij Studio Fussball. "Ik snap dat het een dingetje is, maar toch niet op de persconferentie van Nederland? Op een gegeven moment is het toch klaar? We kunnen toch van onze eigen kracht uitgaan?" Met een knipoog: "Of Mbappé nou wel of niet meedoet, verliezen doen we toch wel..." De 109-voudig international acht Oranje niet kansloos. "Ik wel dat het mee gaat vallen. Ik vind Frankrijk absoluut de topfavoriet, maar die bouwen het altijd heel langzaam op. Je moet gewoon hopen dat ze een beetje spelen zoals in de laatste wedstrijd. Dan heb je echt wel kans."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur (@voetbalprimeur)