Bas Nijhuis komt met anekdote over Zlatan Ibrahimovic

Nijhuis lacht om Ibrahimovic-onderonsje: 'It's me, the big Zlatan'

20 juni om 09:35

Bas Nijhuis vertelt bij Vandaag Inside een heerlijke anekdote over zijn kennismaking met Zlatan Ibrahimovic. De twee kwamen elkaar op het veld tegen tijdens een interland van Zweden. Een prachtig onderonsje volgde.

"Ik heb Zlatan gefloten bij Zweden tegen Tsjechië", haalt Nijhuis tijdens de SBS6-uitzending aan. "De stand was 1-1 en het was al de 86e minuut. Op de aanvalshelft van Zweden krijgt Zlatan een duwtje in de rug, dus ik fluit." Ibrahimovic wilde echter meer dan alleen een vrije trap. "Hij komt naar me toe, dat was niet normaal. Who do you think I am? It's me, the big Zlatan, zegt hij."

"Ik had mijn rug kunnen breken. Geef hem een rode kaart", zou de oud-spits hebben geschreeuwd. "Ik denk: hij maakt een geintje. Dus ik zeg: Zlatan doe even normaal joh, het is gewoon een vrije trap", gaat Nijhuis verder. Dat schoot bij de Zweed echter in het verkeerde keelgat. Ibrahimovic beloofde Nijhuis vervolgens zelf revanche te nemen op de schuldige, aangezien de scheidsrechter niet voornemens was de verdediger van Tsjechië met rood te bestraffen.

Nijhuis vertelt wat er vervolgens gebeurde. "De vrije trap wordt genomen, komt bij de tweede paal en Zlatan leunt iets op zijn tegenstander om de 2-1 binnen te koppen. Stockholm was te klein, fantastisch! Totdat ik kwam... Ik fluit voor een vrije trap tegen. Ik zeg: Zlatan, thank you for warning me! Dat vond hij niet leuk kan ik je vertellen", lacht de arbiter.