Hancko lovend over Slot bij Feyenoord

Lof voor 'geweldige' Slot: 'Hopelijk een van de beste trainers ter wereld'

20 juni om 11:01

Dávid Hancko verwacht dat Arne Slot gaat slagen bij Liverpool. De verdediger van Feyenoord heeft mooie woorden over voor zijn voormalig trainer, die woensdag officieel begon op Anfield.

Op het persmoment van de nationale ploeg van Slowakije richting het EK-duel met Oekraïne wordt Hancko gevraagd naar Slot. "Hopelijk wordt hij binnen een paar jaar genoemd als een van de beste trainers ter wereld. Ik heb het geluk gehad dat ik de afgelopen twee jaar onder hem heb mogen werken. Hij heeft me helpen ontwikkelen als speler."

Hancko benadrukt dat Slot tactisch zeer sterk is. "Dat heeft me enorm geholpen. Hij is een geweldige coach en ik wens hem alle succes." De Slowaak ziet zijn oud-trainer een rooskleurige toekomst tegemoet gaan. "Ik heb het idee dat hij het heel goed gaat doen en veel gaat bereiken. Hij gaat nu ook met betere spelers werken dan bij Feyenoord. We hebben twee geweldige seizoenen gehad, dit is een goede stap voor hem."

"Nee, ik ben niet verrast dat zo'n grote club als Liverpool hem heeft gehaald", aldus Hancko, die met Slowakije de eerste groepswedstrijd van het EK won van België (0-1). Vrijdag om 15.00 uur komt hij in actie tegen Oekraïne. 

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!