Fiorentina gaat strijd met Milan aan voor Memphis

'Tweede Italiaanse club richt pijlen op Memphis: salaris lijkt grootste issue'

20 juni om 13:08

Naast AC Milan zou ook Fiorentina de verrichtingen van Memphis Depay volgen. Dat meldt La Gazzetta dello Sport in de ochtendeditie van donderdag. Het salaris van de spits lijkt vooralsnog een struikelblok.

Fiorentina wil deze zomer sowieso een aanvaller aan de selectie toevoegen en de naam van Memphis is inmiddels hoog op de verlanglijst gezet. Het salaris van de aanvaller kan echter roet in het eten gooien. De spits verdiende bij Atlético Madrid rond de vier miljoen euro per seizoen. Binnen Fiorentina is Memphis echter zeer gewaardeerd en dus is de kans zeker aanwezig dat de club een poging gaat wagen.

Wedden

Meer odds
  • logo

    Parma

  • logo

    Fiorentina

Eerder werd ook de naam van AC Milan genoemd als mogelijke bestemming voor Memphis. In Milaan wordt de Oranje-spits gezien als alternatief voor Joshua Zirkzee. Laatstgenoemde is de eerste keus voor de spitspositie bij Milan. Bij Zirkzee zijn er echter nog wat financiële obstakels te overwinnen, zoals de torenhoge premie die zijn zaakwaarnemer wil ontvangen. Komt de deal met Zirkzee niet van de grond, dan wordt doorgeschakeld naar Memphis.

Memphis is vanaf 1 juli transfervrij na zijn vertrek bij Atlético Madrid. Op dit moment is hij met Oranje actief op het EK, waar hij zich bij nog meer clubs in de kijker kan spelen. De dertigjarige Memphis speelt vrijdag de tweede groepswedstrijd van het toernooi tegen Frankrijk.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV: