Servië dreigt met terugtrekking uit EK 2024

'Servië dreigt uit EK te stappen als er geen actie wordt ondernomen door UEFA'

20 juni om 13:59

De Servische voetbalbond (FFS) dreigt uit het EK te stappen, zo meldt onder meer The Telegraph. De voetbalbond wil dat de UEFA actie onderneemt tegen Kroatië en Albanië wegens beledigende spreekkoren.

Volgens de Servische voetbalbond scandeerden de fans van Kroatië en Albanië 'Dood, dood, dood de Serviër' tijdens de EK-wedstrijd tussen beide landen. "Wat er is gebeurd, is schandalig en we zullen de UEFA vragen om sancties op te leggen. Zelfs als dit ten koste gaat van het kunnen voortzetten van dit toernooi", reageert Jovan Surbatovic, de bondssecretaris van de FFS. 

"Maar we zijn er zeker van dat ze gestraft zullen worden", vervolgt Surbatovic zijn verhaal. Volgens hem heeft de UEFA al gehoor gegeven aan het verzoek om een journalist uit Albanië weg te sturen. "Wij eisen nu ook van de UEFA dat beide landen worden gestraft."

Surbatovic maakt daarnaast duidelijk dat Servië zelfs overweegt om uit het EK te stappen, mocht er geen actie worden ondernomen door de UEFA. "Als de UEFA ze niet straft, zullen we erover nadenken wat we verder gaan doen, maar daaraan willen wij niet deelnemen."

In het eerste groepsduel van het EK ging Servië met 0-1 onderuit tegen Engeland. Donderdagmiddag om 15.00 uur spelen de Serviërs tegen Slovenië in de Allianz Arena in München.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!