Schouten kan naar Dortmund

'PSV-uitblinker 'kan vertrekken' naar BVB, Duitsers willen sowieso middenvelder'

20 juni om 17:12
Laatste update: 20 juni om 18:06

Borussia Dortmund heeft Jerdy Schouten nog altijd op het lijstje staan. De Duitse grootmacht wil zich komende zomer versterken met een verdedigende middenvelder. Dat meldt de Duitse tak van Sky Sports.

Volgens de doorgaans goed ingevoerde Florian Plettenberg meldt dat Schouten PSV deze zomer kan verlaten. Borussia Dortmund aast nadrukkelijk op de middenvelder van de Eindhovenaren. De Duitse grootmacht wil graag een zes of een acht toevoegen aan de selectie, maar de focus ligt momenteel op het aantrekken van Pascal Groß van Brighton & Hove Albion.

Schouten kwam vorige zomer over van Bologna en tekende een contract tot medio 2028 bij PSV. De middenvelder ontpopte zich direct tot een absolute uitblinker bij de Eindhovenaren. Zijn sterke optredens tegen Dortmund in de Champions League hebben er mogelijk toe geleid dat de Duitsers nu bij hem uitkomen.

Schouten speelde afgelopen seizoen veertig wedstrijden voor PSV. Daarin scoorde de middenvelder annex verdediger vier keer. Momenteel is hij met het Nederlands elftal actief op het EK in Duitsland. Tegen Polen was Schouten basisspeler.

Beluister hieronder de nieuwste Oranjekantine met Maurice Steijn over o.a. Weghorst, Sutalo en Brobbey: