Szczesny dolgelukkig met terugkeer Lewandowski: 'Verandert onze hele aanpak'

Szczesny dolgelukkig met terugkeer Lewandowski: 'Verandert onze hele aanpak'

20 juni om 20:59

Robert Lewandowski is vrijdag weer inzetbaar voor Polen in het EK-duel tegen Oostenrijk. De spits van FC Barcelona ontbrak tegen het Nederlands elftal nog wegens een blessure, maar is inmiddels weer hersteld.

In aanloop naar het duel met Oostenrijk deelt Michal Probierz, de bondscoach van Polen, dat hij over een fitte selectie beschikt. Dat wil zeggen dat ook Lewandowski weer inzetbaar zal zijn, al is het vooralsnog onduidelijk of de sterspeler in de basis kan starten. "We nemen pas een besluit na de laatste training. We moeten wachten op de beslissing van de doktoren", aldus de keuzeheer.

De terugkeer van Lewandowski zorgt voor blijdschap bij doelman Wojciech Szczesny. "Als Lewandowski op het veld staat verandert onze hele aanpak, maar ook die van de tegenstander. Hij is onze beste speler en in mijn ogen de beste Poolse speler aller tijden."

Polen treft in zijn tweede wedstrijd in de groepsfase Oostenrijk, in het Olympiastadion in Berlijn. De eerste wedstrijd werd door de Polen met 1-2 verloren van Nederland.

Beluister hieronder de nieuwste Oranjekantine met Maurice Steijn over o.a. Weghorst, Sutalo en Brobbey: