Vitesse komt met statement en ontkracht definitief verliezen proflicentie

Vitesse komt met statement en ontkracht definitief verliezen proflicentie

20 juni om 21:40

Het verliezen van de proflicentie is nog geen zekerheid voor Vitesse, zo brengen de Arnhemmers via de eigen kanalen naar buiten. Eerder werd gemeld dat de licentie van Vitesse ingetrokken zou worden, maar de club stelt dat er nog geen duidelijkheid is.

Voetbal International wist te melden dat Vitesse de proflicentie op maandag zal verliezen, maar dat wordt door de club ontkracht. 'Ondanks de vele berichten in de media is het momenteel absoluut nog niet het geval dat Vitesse haar licentie kwijtraakt. Naar verwachting zullen we hier begin komende week meer over horen, vanuit de Licentiecommissie', vangt het statement van de Arnhemse club aan.

'Mocht het onverhoopt zo zijn dat de Licentiecommissie besluit om het proces tot intrekking van de licentie te starten, dan zal Vitesse alle kansen aangrijpen om hier tegenin te gaan', gaat het persbericht verder. 'En die kansen zijn er nog steeds, bijvoorbeeld via de beroepscommissie en daarna via een rechtsprocedure. Kortom, het is absoluut niet zo dat er nu een einde komt aan Vitesse.'

'Vanavond zal Vitesse via haar officiële kanalen een interview met algemeen directeur ad interim Edwin Reijntjes delen. Reijntjes gaat hier uitgebreid in op de huidige stand van zaken, de gesprekken met potentiële investeerders en Coley Parry en de verstandhouding met de Licentiecommissie', besluit de Arnhemse club.

Beluister hieronder de nieuwste Oranjekantine met Maurice Steijn over o.a. Weghorst, Sutalo en Brobbey: