Vitesse blijft gefrustreerd achter: 'Alles leek in kannen en kruiken'

Vitesse blijft gefrustreerd achter: 'Alles leek in kannen en kruiken'

19 juni om 08:04
Laatste update: 19 juni om 10:52

Bij Vitesse is de geklapte overname hard aangekomen. De club uit Arnhem leek eerder deze week dicht bij een akkoord met een Amerikaanse investeerder, maar die haakte op het laatste moment af. Interim-directeur Edwin Reijntjes legt de schuld bij Coley Parry. 

"Zoals wel vaker hebben we bij Vitesse ook nu weer te maken met een paar zware hobbels", aldus Reijntjes op de clubsite. "Alles leek in kannen en kruiken en dan toch klapt het." De crisismanager wijst met de vinger naar Parry, bij wie Vitesse een schuld van ruim veertien miljoen euro heeft. De Amerikaanse investeerder was bereid de schuld af te kopen, maar Parry weigerde volgens Reijntjes te schikken. 

"Het is zo frustrerend dat we ook op dit moment weer zo enorm afhankelijk van externe factoren zijn", aldus Reijntjes, die aangeeft dat Vitesse 'volle bak' bezig is met nieuwe alternatieven. Een Nederlandse koper zou nog wel in de race zijn, maar het is niet duidelijk of die zonder de steun van de Amerikanen door wil. Daarom denkt Vitesse opnieuw aan een noodplan waarin regionale ondernemers een hoofdrol spelen. "Alle hulp is hierbij welkom", klinkt het. 

"Deze prachtige club laten we niet zomaar verloren gaan. Ook niet als we onverhoopt geen overname tot stand brengen of te maken krijgen met problemen rondom onze licentie. Zelfs dan blijven we strijdbaar en grijpen we iedere kans aan", aldus Reijntjes.