Amerikaanse kandidaat trekt zich terug uit Vitesse

De Telegraaf: Amerikaanse kandidaat haakt alsnog af in Vitesse-overname

18 juni om 08:25
Laatste update: 18 juni om 08:34

Eén van de twee partijen die serieus overwoog om Vitesse over te nemen, heeft maandagavond laat de stekker eruit getrokken. Dat meldt De Telegraaf, dat weet dat het om de Amerikaanse partij gaat. 

De Amerikaanse partij was bereid om te investeren in Vitesse, dat zoals bekend bedreigd wordt in zijn voortbestaan. De kandidaat is uiteindelijk afgehaakt, nadat de onderhandelingen met Coley Parry, de zakenman die eerder door de licentiecommissie van de KNVB werd teruggefloten, op niets uitliepen. 

Edwin Reijntjes, de algemeen directeur van de Arnhemmers, bevestigt aan De Telegraaf dat de desbetreffende partij zich inderdaad heeft teruggetrokken. Verder wil hij zich niet uitlaten over de zorgwekkende situatie. 

Doordat de gesprekken tussen Vitesse en Parry op niets uitdraaiden, is de club er maandagavond niet in geslaagd om het het hele pakken in te leveren bij de licentiecommissie van de KNVB. Dat is een vereiste voor het behouden van de proflicentie. Een akkoord met Parry over een regeling voor zijn claim van 14,3 miljoen euro is een cruciaal onderdeel in het proces richting voortbestaan.