Vitesse levert sluitende begroting niet op tijd in

'Vitesse haalt deadline niet: Arnhemmers leveren onvolledig pakket in bij KNVB'

18 juni om 06:35

Er is maandagavond nog geen doorbraak tot stand gebracht in de onderhandelingen tussen de partij die Vitesse over wil nemen, en de door de licentiecommissie als eigenaar afgewezen Coley Parry. Dat melden bronnen rondom de Arnhemse club aan De Telegraaf.  

Op basis daarvan kan de conclusie worden getrokken dat Vitesse voor middernacht er niet in is geslaagd om het gehele pakket in te leveren bij de licentiecommissie van de KNVB. Dat is vereist, wil de club de proflicentie behouden. 

Met twee serieuze kandidaat-kopers gloort er sinds kort een uitweg voor Vitesse, maar een regeling met zakenman Parry is uiteindelijk van gigantisch belang. Een akkoord met hem over een regeling voor zijn claim van 14,3 miljoen euro is essentieel voor de Arnhemmers om boven water te blijven. Parry bevindt zich volgens De Telegraaf nu in 'comfortabele' positie, omdat zich een serieuze gegadigde heeft aangediend om de club over te nemen. Het lijkt zijn strategie om te wachten en de druk op te voeren in een poging om zoveel mogelijk geld terug te krijgen. 

De deadline voor het aanleveren van een sluitende begroting lag op middernacht. Hoewel men in Arnhem er niet in is geslaagd om deze deadline te halen, is het nog niet definitief einde oefening. Het is nog de vraag of de licentiecommissie nu meteen over zal gaan tot definitieve intrekking van de proflicentie. Ook zit er nog enige tijd tussen het inleveren van de stukken, en de uitspraak van de commissie. Daardoor zou Vitesse mogelijk nog enkele dagen respijt kunnen krijgen. 

Mocht de licentie op korte termijn wél worden ingetrokken, dan is er nog altijd hoop. In dat scenario kan de club nog naar de commissie van beroep. Daarmee is ongeveer twee weken gemoeid. In het geval van grootse nood kan Vitesse ook nog naar de burgerrechter stappen.