'Grote schok Vitesse, dat op rand van afgrond staat en terug naar tekentafel moet'

'Grote schok Vitesse, dat op rand van afgrond staat en terug naar tekentafel moet'

18 juni om 11:55

Vitesse moet weer terug naar de tekentafel om een nieuw reddingsplan op te stellen, zo meldt de Gelderlander. Bij de noodlijdende club is de 'schok' groot, nu een Amerikaanse investeerder vlak voor de deadline van de licentiecommissie afhaakte.

Een definitieve oplossing leek nabij voor Vitesse, toen zich op de valreep een Amerikaanse en Nederlandse investeerder meldden. Vóór dinsdag moesten de Arnhemmers aan verschillende voorwaarden van de licentiecommissie voldoen, maar dat is niet gelukt: de Amerikaanse investeerder is namelijk afgehaakt. Daardoor moet Vitesse terug naar de tekentafel.

Hoewel de Nederlandse investeerder - die 'meer binding' met de club heeft - nog in de markt is, zal Vitesse een nieuw reddingsplan op moeten stellen. Daarbij blijft het cruciaal om tot een voorziening met zakenman Coley Parry te komen: net als de Amerikaanse investeerder, wil de lokale partij namelijk niet opdraaien voor de schuld van ruim veertien miljoen euro. Parry is op zijn beurt alleen bereid om Vitesse uitstel van betaling te bieden. Op papier kunnen de Arnhemmers gerechtelijk via een WHOA-procedure van hun schulden af te komen, maar daar is in de huidige situatie te weinig tijd voor.

Zo blijft het hoogst onzeker of Vitesse volgend seizoen actief is in de Keuken Kampioen Divisie. De Arnhemmers moeten nu afwachten of de KNVB de licentie intrekt of opnieuw uitstel verleent. Gebeurt het eerste, dan kan Vitesse via een beroeps- en gerechtelijke procedure alsnog strijden voor haar behoud. Vitesse lijkt nu te hopen een deel van haar aandelen te kunnen slijten aan lokale ondernemers.

Familiedag bij Oranje! Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: