Vitesse bezig met noodscenario voor licentiebehoud

'Vitesse kijkt naar noodscenario: Arnhemmers moeten nog meer snijden op werkvloer'

18 juni om 18:16

Vitesse is op dit moment druk in overleg over een noodscenario na het afhaken van de beoogde Amerikaanse investeerder, aldus De Telegraaf. De club moet daarvoor mogelijk nog meer werknemers ontslaan als uitweg.

Het terugdringen van het tekort op de begroting voor volgend seizoen is een belangrijke pijler voor Vitesse. Als dit lukt, dan is er een kleinere of zelfs geen garantstelling qua financiën nodig. Daarvoor zal Vitesse nog meer moeten snijden in de organisatie. Eerder werd al een forse reorganisatie doorgevoerd, maar om nog meer kosten te dekken, zullen nog meer mensen hun ontslag moeten krijgen. Andere personeelskosten, zoals die voor advocaten, zijn inmiddels wel opgelopen tot een half miljoen euro.

Vitesse zal ook nog moeten afwachten of de club opnieuw uitstel krijgt van de KNVB. Maandagavond was de nieuwe deadline voor de Arnhemmers, maar toen werd er geen sluitende begroting ingediend. Vitesse leverde wel iets in, maar die begroting was lang niet compleet. 

Toch zal Vitesse sowieso af moeten wachten of Coley Parry iets aan zijn claim wil doen. De Amerikaan krijgt nog 14,3 miljoen euro van de club en gesprekken over een regeling van die schuld liepen tot nu toe op niets uit. Dit zou ook de reden zijn waarom de nieuwe investeerder af is gehaakt.

Familiedag bij Oranje! Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: