Licentie Vitesse wordt ingetrokken

'Groot nieuws uit Arnhem: licentie Vitesse wordt maandag ingetrokken'

20 juni om 18:03
Laatste update: 20 juni om 18:18

De licentiecommissie van de KNVB gaat maandag bij elkaar komen om een besluit te nemen over de licentie van Vitesse. Dat melden bronnen binnen de club aan Voetbal International. Het gaat hoogstwaarschijnlijk om een besluit tot intrekking.

Vitesse miste afgelopen maandag de deadline om een sluitende begroting in te leveren. De Arnhemmers hebben tevens nog altijd geen bankrekening en accountant. De club dacht een combinatie van twee partijen te hebben gestrikt om Vitesse over te nemen. Coley Parry kwam er alleen niet uit met die potentiële nieuwe eigenaren. De grootste schuldeiser van de Arnhemmers heeft nog meer dan veertien miljoen euro tegoed van Vitesse.

De investeerders die de club wilde overnemen waren bereid om het begrotingstekort voor volgend seizoen te dichten. Ook zou er een deel van de schuld betaald worden. Parry zou dan ook water bij de wijn moeten doen. Vitesse was verbaasd dat de deal tussen Parry en de potentiële nieuwe eigenaren afketste. Vitesse was in de veronderstelling dat de Amerikaan akkoord zou gaan. Parry ziet bij een faillissement niets terug van zijn investering. 

De Arnhemmers leverde nog wel een begroting in, maar die was niet sluitend. Het biedt onvoldoende garanties om het komende seizoen uit te kunnen spelen. De begroting voldoet zodoende niet aan de eisen. Vitesse kan nog in beroep tegen een eventuele intrekking. Er moet dan wel een gedekt reddingsplan komen en Vitesse moet kunnen garanderen dat ze komend seizoen over een bankrekening en een accountant beschikken.

Beluister hieronder de nieuwste Oranjekantine met Maurice Steijn over o.a. Weghorst, Sutalo en Brobbey: