Driessen verwacht wijziging bij Oranje: 'Eén van die twee gaat sneuvelen'

Driessen adviseert Koeman: 'Je krijgt heel Nederland over je heen'

20 juni om 22:24

Valentijn Driessen vermoedt dat Koeman meer defensieve zekerheid in zal bouwen, zo spreekt de journalist van De Telegraaf uit. Driessen verwacht echter niet dat de bondscoach uit zal komen bij een systeem met vijf verdedigers.

"Koeman zal denk ik toch wel wat gaan sleutelen aan zijn elftal in vergelijking met de wedstrijd tegen Polen, want hij had het wel heel nadrukkelijk over de krachten van Frankrijk", vangt Driessen aan. "Dan zei hij wel in een tussenzin dat ze ook hun eigen spel moeten spelen en dat is ook zo, maar je moet daar toch wel enige zekerheid inbouwen, vindt hij als ik hem zo heb gehoord op de persconferentie."

"Als hij dat doet krijgt hij natuurlijk heel Nederland over zich heen", vervolgt Driessen. "Stefan de Vrij gaf gisteren nog aan dat alle verdedigers zich heerlijk voelen bij vier man achterin, omdat iedereen op die manier is opgevoed en vaak zo heeft gespeeld. Dan zou het wel heel gek zijn als Koeman de voorkeur van de spelers naast zich neerlegt en gewoon met vijf verdedigers gaat spelen. Dat heeft Van Gaal gedaan, dat heeft Koeman zelf ook gedaan en het is allemaal slecht bevallen. Het zou heel dom zijn om alles overboord te gooien en iets te doen waar je spelers niet achter staan."

Op de suggestie om Xavi Simons wellicht op te offeren voor meer defensieve zekerheid, reageert Driessen met nog een andere optie. 'Of Joey Veerman, of misschien wel allebei. Al geloof ik niet dat Koeman dat zal doen, maar ik denk dat één van die twee gaat sneuvelen."

Beluister hieronder de nieuwste Oranjekantine met Maurice Steijn over o.a. Weghorst, Sutalo en Brobbey: