Janssen kraakt 'belachelijke' regel: 'Denk dat hij het niet eens wist'

Janssen kraakt 'belachelijke' regel: 'Denk dat hij het niet eens wist'

20 juni om 23:56
Laatste update: 21 juni om 00:28

Theo Janssen heeft in Studio Fußball zijn ergernis uitgesproken over de gele kaart die Gianluigi Donnarumma ontving in het duel tussen Spanje en Italië (1-0, red.). Alleen aanvoerders mogen nog in gesprek met de arbitrage. Dat is de doelman ook, maar voor keepers blijkt de regel niet te gelden.

Donnarumma kreeg de gele kaart toebedeeld nadat hij zijn beklag deed bij de scheidsrechter, Slavko Vincic. Alleen aanvoerders hebben nog het recht om dit bij de scheidsrechter te doen. Dat is de doelman van de Italianen ook, maar omdat hij keeper is, moet een veldspeler als aanvoerder worden aangewezen.

Janssen kan zich totaal niet vinden in deze regel. "Aan de voorkant wordt gezegd dat alleen de aanvoerder hem mag toespreken, maar omdat hij nu dertig meter moet rennen om bij de scheidsrechter te komen is het weer niet goed en krijgt hij een gele kaart. Het is eigenlijk ongelooflijk, ik denk dat hij het zelf niet eens wist. De regels zijn natuurlijk wel heel dubbel", zo luidt de mening van de oud-voetballer.

Marten de Roon is het met zijn tafelgenoot eens. "Je hebt altijd een primaire reactie, je zit vol in je emotie. Ik snap wel dat die groepjes om de scheidsrechter heen een beetje worden tegengewerkt, maar ja..."

Beluister hieronder de nieuwste Oranjekantine met Maurice Steijn over o.a. Weghorst, Sutalo en Brobbey: