Neville en Keane kritisch op Southgate

Southgate staat voor 'grote test': 'Het geeft hem meer problemen'

21 juni om 09:06

Gary Neville en Roy Keane zijn kritisch op het spel van Engeland onder leiding van Gareth Southgate. The Three Lions wisten in de EK-wedstrijd tegen Denemarken (1-1 gelijkspel) opnieuw niet te overtuigen.

In de eerste twee groepsduels tegen respectievelijk Servië (1-0 winst) en Denemarken wist de ploeg van Southgate geen moment te imponeren. "Hij gaat de komende dagen door de mangel gehaald worden", aldus Neville bij ITV Sport. "We verwachten wel dat ze winnen, maar het is de eerste keer dat ik het gevoel heb dat hij in verlegenheid is gebracht door deze gênante rijkdom aan spelers. Het geeft hem meer problemen. Hij moet er de komende 24 uur goed naar kijken. Ze spelen niet bijzonder goed, dus ze moeten zichzelf op orde krijgen."

"We zien niet bepaald iets van moed of dapperheid terug", vult Roy Keane zijn collega-analist aan. "Er is iets mis met de balans. Bellingham zwaait met zijn armen. Dit is een grote test voor Gareth. Het lijkt erop dat hij over sommige dingen te veel nadenkt."

Voorafgaand aan het EK werd Engeland bestempeld als een van de grote favorieten voor de eindzege, maar in de eerste twee groepswedstrijden wisten ze niet te overtuigen. Dit zorgt voor veel kritiek op de speelwijze van bondscoach Southgate, van wie het nog onzeker is of hij na het EK aanblijft bij The Three Lions

Beluister hieronder de nieuwste Oranjekantine met Maurice Steijn over o.a. Weghorst, Sutalo en Brobbey: