Sneijder geeft Oranje advies richting duel met Frankrijk:

Sneijder geeft advies richting duel met Frankrijk: 'Dat moet Oranje uitstralen'

21 juni om 09:35

Wesley Sneijder ziet kansen voor het Nederlands elftal tegen Frankrijk. De oud-voetballer verwacht dat de sleutel op het middenveld komt te liggen en dat Oranje daar de controle moet pakken over de wedstrijd.

Op het EK van 2008 speelde Sneijder met Oranje tegen vice-wereldkampioen Frankrijk. Destijds wisten ze met 4-1 te winnen, terwijl de Fransen door iedereen als favoriet werd bestempeld. "Het vertrouwen dat wij in onszelf hadden, moet Oranje vrijdag ook uitstralen", laat Sneijder optekenen door De Telegraaf.

"We voelden dat we Frankrijk konden verslaan, maar wisten tegelijkertijd dat dan álles moest kloppen", vervolgt Sneijder zijn verhaal. Hij ziet parallellen met zestien jaar geleden. "Oranje mag respect hebben voor de Fransen, maar geen ontzag."

Sneijder verwacht dat de sleutel op het middenveld zal liggen. "Daar heeft Frankrijk met Adrien Rabiot, N’Golo Kanté en Antoine Griezmann veel kracht en dynamiek. Het is zaak dat Oranje de boel ontregelt", analyseert de oud-international. "Als dat lukt en je zelf aan voetballen toekomt, dan kan Nederland de Fransen op de flanken pijn doen. Mocht het niet lopen zoals Ronald Koeman wil, dan heeft hij met Wout Weghorst een fantastisch plan-B."

Beluister hieronder de nieuwste Oranjekantine met Maurice Steijn over o.a. Weghorst, Sutalo en Brobbey: