Lerby denkt dat Oranje wint van Frankrijk

'Hele week flauwekul met masker van Mbappé, kan niet in voordeel Frankrijk werken'

21 juni om 09:57

Søren Lerby denkt dat het Nederlands elftal een overwinning gaat boeken op Frankrijk. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman wordt als de underdog gezien, maar de oud-voetballer voorziet een verrassing. 

In gesprek met ESPN wordt Lerby gevraagd naar de staat van Oranje. "Ik weet nog niet wat we van Nederland kunnen verwachten, dat blijft nog een beetje in het midden", vertelt de oud-voetballer. "Super dat ze hebben gewonnen van Polen natuurlijk. Drie punten pakken in de eerste wedstrijd is altijd moeilijk."

In de eerste twee groepswedstrijden heeft Lerby gezien dat de Oranje-selectie sterk is in de breedte, want de reserves bewijzen hun waarde voor de ploeg. "Maar tegen Frankrijk moeten ze wel wat meer laten zien", waarschuwt de Deen. "Ik denk dat Nederland hoort bij het rijtje net onder de favorieten Spanje en Duitsland."

Lerby is ervan overtuigd dat Nederland een kans maakt op een goed resultaat tegen Frankrijk. "We hebben de hele week die flauwekul met dat masker van Mbappé voorbij zien komen. Ik kan me niet voorstellen dat dat in het voordeel van de Fransen werkt", legt Lerby uit, waarna hij een voorspelling waagt. "2-1 voor Nederland."

Beluister hieronder de nieuwste Oranjekantine met Maurice Steijn over o.a. Weghorst, Sutalo en Brobbey: