Driessen ziet Koundé als zwakke punt van Frankrijk

Driessen ziet zwakke schakel bij Frankrijk richting Oranje: 'Overschatte speler'

21 juni om 07:54

Valentijn Driessen verwacht dat Cody Gakpo veel schade kan aanrichten tegen Frankrijk. De journalist heeft geen hoge pet op van Barça-verdediger Jules Koundé, die normaal gesproken de rechtsback van dienst zal zijn bij de Fransen.

"Ik denk dat Gakpo een hele goede kans heeft om opnieuw de gevaarlijkste aanvaller te worden", vertelt Driessen in een video-item van De Telegraaf. "Hij staat tegen Koundé, die jongen van Barcelona. Dat is niet heel veel bijzonders, een overschatte speler."

Volgens Driessen heeft Koundé moeite met het verdedigen van spelers als Gakpo. "Die heeft heel veel moeite als ze over zijn linkerbeen komen, dus binnendoor", legt hij uit. "Ik denk dat Gakpo best een doorslaggevende rol kan hebben."

Nederland en Frankrijk nemen het vrijdagavond tegen elkaar op in de Red Bull Arena in Leipzig. Het duel staat onder leiding van scheidsrechter Anthony Taylor en er wordt om 21.00 uur afgetrapt. Beide landen zullen de overwinningen op respectievelijk Polen en Oostenrijk een goed vervolg willen geven in het tweede groepsduel.

Beluister hieronder de nieuwste Oranjekantine met Maurice Steijn over o.a. Weghorst, Sutalo en Brobbey: