Messi blikt terug op WK in Qatar

Messi: 'Ik heb vaak aan die wedstrijd gedacht, het was een flinke klap'

21 juni om 10:22

Het eindigen van zijn carrière zonder een wereldtitel was een grote deceptie geweest voor Lionel Messi. De Argentijn heeft lang de pijn gevoeld van de verloren WK-finale van 2014 tegen Duitsland, maar acht jaar later was de wereldtitel alsnog binnen voor Messi.

Net als elke voetballer droomde Messi ervan om wereldkampioen te worden. "Het heeft me veel pijn gedaan. Ik heb vaak aan die wedstrijd gedacht. Hoe dichtbij we waren. Het was een flinke klap", blikt de aanvaller in gesprek met ESPN terug op de verloren WK-finale tegen Duitsland.

Tijdens het interview neemt Messi de tijd om de beker vast te pakken er ernaar te kijken. "Het is moeilijk uit te leggen wat het voor me betekent", aldus de Argentijn. "Het is voor een select groepje weggelegd. Om de wereldbeker aan te raken, te liften en te kussen, is onbeschrijfelijk."

Met zijn land is Messi inmiddels begonnen aan zijn zevende Copa América. "Argentinië is altijd titelkandidaat", blikt de linkspoot vooruit. "Deze keer zeker. We zijn regerend kampioen en hebben de Finalissima en het WK gewonnen. Als je kijkt naar onze selectie, de honger om te winnen. Het wordt zwaar, zoals altijd, maar hebben altijd kansen om de beste te zijn."

In 2007, 2015 en 2016 verloor Messi met Argentinië de finale van de Copa América. Dit waren lastige momenten voor de aanvaller. "Maar we hebben het goed doorstaan", vertelt Messi, die er alles aan deed om de WK-finale in Qatar wel winnend af te sluiten. "Twee WK-finales verliezen en mijn carrière eindigen zonder wereldtitel was een grote smet geweest."

Beluister hieronder de nieuwste Oranjekantine met Maurice Steijn over o.a. Weghorst, Sutalo en Brobbey: