Oranje-fans maken Snollebollekes wereldberoemd

Oranje-fans maken Snollebollekes wereldberoemd, slecht weer in Leipzig

21 juni om 12:15

Nederland maakt zich op voor de tweede EK-wedstrijd, tegen vicewereldkampioen Frankrijk. De Nederlandse media leven toe naar de belangrijke krachtmeting voor Oranje.

Speculeren over Oranje-opstelling
Het is Matchday en dus wordt er volop gespeculeerd over de opstelling van Oranje tegen Frankrijk. Zo verwachten Voetbal International en het Algemeen Dagblad dat Georginio Wijnaldum zal starten. Dat gaat ten koste van Joey Veerman. De Nederlandse media zijn het er verder over eens dat Xavi Simons plaats moet maken voor Jeremie Frimpong.

De NOS ziet een nieuwe hoofdrol van Frimpong wel zitten. 'Op de linkerkant bij Frankrijk staat namelijk Theo Hernández. De sneltrein van AC Milan met oneindig veel brandstof, die de gehele linkerflank bestrijkt. Daarmee is hij te vergelijken met Alphonso Davies, de vleugelverdediger van Bayern München én Canada.
Het was Frimpong die bij het met 4-0 gewonnen oefenduel van Nederland, drie weken geleden in de Kuip, Davies totaal onschadelijk maakte, over hem heen denderde en met een doelpunt en een assist de man van de avond werd.'

OnsOranje stookt het vuurtje alvast op
Het officiële account van het Nederlands elftal pakt op de wedstrijddag uit met een fraai opwarmertje. Er worden onder meer beelden getoond van het indrukwekkende Oranje-legioen. 

De pruillip van 'Ninja Turtle' Mbappé
Het gaat in aanloop naar de krachtmeting met de Fransen veel over de gebroken neus van Kylian Mbappé. De sterspeler trainde donderdag wel weer mee bij Les Bleus. Dat deed hij met een speciaal masker en dat leverde enkele fraaie plaatjes op. Het Algemeen Dagblad spreekt van 'Ninja Turtle' Mbappé, Oranje-watcher Simon Zwartkruis van Voetbal International genoot vooral van de pruillip van de aanvaller. 

Eén ding lijkt inmiddels wel duidelijk: Mbappé zal vrijdagavond niet in de basis staan tegen Nederland. Als het nodig is zou hij wel kunnen invallen, vermoeden Franse media. Adrien Rabiot lijkt hem zomaar te kunnen vervangen in een rol als hangende linksbuiten. Voor Aurélien Tchouaméni komt dan een plekje vrij op het middenveld.

Snollebollekes internationaal nieuws door Oranje-fans
De Nederlandse supporters gingen in Hamburg massaal van links naar rechts en dat levert Snollebollekes internationale bekendheid op. Media als Der Spiegel, de BBC en CNN wilden met frontman Rob Kemps praten. "Ik denk dat mensen vanaf nu altijd denken dat Nederlanders van links naar rechts binnen komen lopen", vertelde hij vrijdagochtend in De Coen & Sander Show.

Snollebollekes treedt vrijdag ook op in Leipzig. "Het is ongekend wat er is gebeurd met die beelden uit Hamburg. Dat filmpje is 18 miljoen keer gedeeld, zoiets hebben we nog nooit eerder meegemaakt. Het is een internationale gig die we bij kunnen schrijven."

Slecht weer voor Oranje-fans in Leipzig
De Nederlandse fans in Leipzig moeten vrijdagmiddag wel rekening houden met slecht weer in Leipzig. Volgens NOS-meteoroloog Peter Kuipers Munneke kunnen er in de buurt van Leipzig zware hagelbuien en flinke windstoten voorkomen. "Vooral tussen 12.00 uur en 17.00 is er een kans dat de stad met zwaar weer te maken krijgt", waarschuwt hij bij de omroep. De Oranje-fanzone gaat vrijdag om 13.00 uur open, om 17.30 uur is de traditionele mars naar het stadion.

Beluister hieronder de nieuwste Oranjekantine met Maurice Steijn over o.a. Weghorst, Sutalo en Brobbey: