'Lazio meldt zich bij United voor Greenwood'

'Lazio meldt zich naast Stengs ook bij Manchester United met bod van 18 miljoen'

21 juni om 12:28

Lazio jaagt op de handtekening van Feyenoord-spelmaker Calvin Stengs, maar is ook in onderhandeling met Manchester United. De Romeinen hebben hun zinnen gezet op Mason Greenwood, meldt Il Messaggero.

Greenwood speelde het afgelopen seizoen de privéproblemen van zich af. Op huurbasis bij Getafe was de Engelse aanvaller in 36 officiële duels tien keer trefzeker en gaf hij zes assists. Toch lijkt zijn rol bij Manchester United uitgespeeld. Verschillende clubs werden al met hem in verband gebracht, maar ook Lazio mengt zich in de strijd, stelt de Italiaanse krant.

Algemeen directeur Claudio Lotito maakt werk van de transfer van Greenwood. Hij is zelfs bereid om de financiële grenzen van Lazio op te zoeken. Een bod van achttien miljoen euro plus een doorverkooppercentage van vijftig procent lijkt echter niet genoeg om Manchester United te overtuigen. Daarom overweegt de Serie A-club nu ook doelman Christos Mandas in de deal te betrekken. 

Manchester City toonde onlangs nog interesse in de 22-jarige Griek, wiens waarde door I Biancocelesti op zo'n achttien miljoen wordt geschat. In tegenstelling tot de stadgenoot, lijkt United echter minder happig op de komst van Mandas. The Mancunians willen het liefst cashen voor Greenwood.

Gianluca di Marzio schreef deze week dat Feyenoord bereid is om te onderhandelen met Lazio over Stengs. De Rotterdammers zouden onder meer denken aan een ruildeal met Gustav Isaksen. De Deen speelt op dezelfde positie als Greenwood.