'Vaessen verkiest Groningen boven Iran'

'Vaessen bedankt voor financiële klapper en kiest voor Groningen'

21 juni om 13:04

FC Groningen trekt dan toch aan het langste eind in de strijd om Etienne Vaessen. Dat meldt het Algemeen Dagblad. De promovendus houdt de 28-jarige doelman uit handen van Persepolis FC.

Voetbal International meldde vrijdagavond dat de grootste club van Azië jacht maakte op Vaessen. Het zou voor de sluitpost een financiële klapper hebben betekend. Hij kiest echter voor de overstap naar Groningen, weet het AD. Vaessen komt transfervrij over van RKC Waalwijk, waar zijn contract afloopt.

De kersverse international van Suriname moet in De Euroborg de concurrentie aangaan met Hidde Jurjus. Met zijn transfer naar Groningen volgt Vaessen het voorbeeld van algemeen directeur Frank van Mosselveld, die RKC volgende maand ook verruilt voor de Trots van het Noorden. 

Vaessen was door zijn transfervrije status zeer gewild. Onder meer Willem II en NAC Breda hengelden naar hem, terwijl ook de topclubs PSV, Feyenoord en AZ informeerden. Hij moet niet de enige versterking worden van Groningen. De noorderlingen hopen ook snel de komst van MVV-spits Dailon Livramento af te ronden.