'Aziatische topclub Persepolis wil Vaessen, klapper lonkt'

'Verrassende klapper lonkt voor Vaessen, Groningen dreigt mis te grijpen'

21 juni om 00:05

Etienne Vaessen kan een verrassende transfer maken. Volgens Voetbal International heeft Persepolis FC, de grootste club van Azië, zich in de strijd om de 28-jarige doelman van RKC Waalwijk gemengd.

Vaessen loopt uit zijn contract bij RKC, waardoor menig Eredivisie-club zich om hem verdringt. NAC Breda en Willem II zaten achter hem aan, terwijl ook topclubs als AZ, Feyenoord en PSV informeerden. FC Groningen leek de beste papieren te hebben, mede doordat Vaessen nog geen rol als tweede viool wil spelen. De promovendus had al een contract voor drie jaar klaarliggen en een akkoord was nabij, maar er is nu concurrentie uit opvallende hoek.

Persepolis FC heeft namelijk aangeklopt bij Vaessen, weet VI. Bij de Iraanse topclub kan de sluitpost een lucratief contract tekenen. Persepolis staat te boek als de grootste club van Azië. Het Rode Leger is de regerend landskampioen en beschikt over een stadion met plaats voor honderdduizend toeschouwers. Mocht Vaessen voor Iran kiezen, dan betekent dat een financiële klapper voor hem. Daarmee vormt Persepolis een serieuze concurrent voor Groningen.